Αυτά τα νόστιμα muffins με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας είναι μια αγαπημένη συνταγή όλης της οικογένειας!

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες, πουρέ
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγα
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βάλτε σε ένα ταψάκι για Muffins αντικολλητικά χαρτάκια.

2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.

3. Σε ένα άλλο μικρό μπολ λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή με έναν πολτοποιητή πατάτας. Ανακατέψτε τη βανίλια και το γάλα και αφήστε τα στην άκρη.

4. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε μαζί τις ζάχαρες και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά ένα τη φορά ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

5. Αναμίξτε το μείγμα της μπανάνας στο μείγμα βουτύρου μέχρι να ενωθούν. Αναμίξτε τα με το μείγμα του αλευριού, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή μαρίζ, και ανακατέψτε απαλά προσθέτοντας και τα τις σταγόνες σοκολάτας.

6. Βάλτε το μείγμα μέσα στα φορμάκια του ταψιού, γεμίζοντας τα περίπου μέχρι το 2/3 της κάθε φόρμας . Πασπαλίστε το καθένα με λίγο κρυσταλλική ζάχαρη και προσθέστε μερικές επιπλέον σταγόνες σοκολάτας στην κορυφή, προαιρετικά.

7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά.