Αυτά τα νόστιμα μπισκότα σταφίδας και βρώμης αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να γεμίζετε τα μπισκότα σας με σοκολάτα για να είναι νόστιμα. Μερικές φορές είναι καλό να κρατάτε τις συνταγές των cookies απλές, γιατί ενώ αυτό το μπισκότο είναι ταπεινό, είναι επίσης και σούπερ νόστιμο. Να λοιπόν η συνταγή.

Υλικά:

  • ¾ φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό
  • ½ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλήτικο χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατεύσει το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν.
  4. Σταδιακά ρίξτε στο μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ενωθούν.
  5. Ρίξτε τη βρώμη και τις σταφίδες και ανακατέψτε με μία μαρίζ.
  6. Ρίξτε στο ταψάκι κουταλιές της σούπας για να δημιουργηθούν τα cookies. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.