Κάθε χρόνο θέλω να φτιάχνω χριστουγεννιάτικα cookies για τα παιδιά μου και με τα παιδιά μου. Φέτος βρήκα τι πιο ωραία και εύκολη συνταγή και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι, και λίγο επιπλέον
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

Για τo γλάσο:

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού

Για τη διακόσμηση:

  • λίγη λιωμένη κουβερτούρα για τις γραμμές
  • μία χούφτα μίνι M & Ms

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μόλις αφρατεύσει το μείγμα, προσθέστε το κρόκο αυγού και τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου.
  3. Μόλις ενσωματωθεί καλά, πασπαλίζουμε πάνω από το ήμισυ του μείγματος αλευριού και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο. Χτυπάμε άλλο λίγο να ενωθούν καλά.
  4. Σε ένα καθαρό πάγκο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και βάζουμε τη ζύμη πάνω σε αυτό. Ανοίξτε τη ζήμη με ένα πλάστη σε πάχος 1,5 εκ περίπου. Κόβουμε με κουπάτ 8 στρογγυλά cookies και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με φύλλο ψησίματος. Συλλέξτε τα αποκόμματα της ζύμης και ξανά ζυμώστε τα και ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη, για να κόψετε 4 ακόμα σχήματα και τοποθετήστε τα στο ταψί.
  5. Τοποθετήστε το ταψί με τα μπισκότα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  6. Μόλις ο φούρνος είναι ζεστός, ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, έως ότου οι άκρες των cookies αρχίσουν να γίνονται καφέ. Αφήστε τα να καθίσουν στο φύλλο λίγα λεπτά πριν τους μετακινήσετε για να κρυώσουν τελείως.
  7. Μόλις τα μπισκότα κρυώσουν τελείως, κάντε το γλάσο: σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού.
  8. Χτυπάτε το ασπράδι σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ασπράδι στο μπολ με τη ζάχαρη.
  9. Ανακατέψτε το γλάσο, ξεκινώντας αργά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να γίνει υγρό.
  10. Όταν το γλάσο είναι έτοιμο, ρίξτε από μία κουταλιά πάνω σε κάθε μπισκότο, και χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα για να εξαπλωθεί σχεδόν στα άκρα.
  11. Αφήστε το γλάσο να σκληρύνει εντελώς πριν προχωρήσετε.
  12. Σκορπίστε δύο λεπτές μαύρες γραμμές σοκολάτας σε κάθε μπισκότο και, στη συνέχεια, πιέστε τα μίνι M & Ms πλευρικά

 

Πηγή: dessertfortwo.com