Μιας και οι φράουλες έχουν αρχίσει σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στα σούπερ μάρκετ και στα μανάβικα σας έχω βρει μία πολύ ωραία και εύκολη συνταγή. Ένα ελαφρύ και νόστιμο cheesecake με φράουλα.

Υλικά:

1 φλιτζάνι φράουλα λιωμένη σε πουρέ, στραγγισμένο
300γρ  τυρί κρέμα
1 1/2 φλιτζάνια κρύα σαντιγί (ή πραγματική χτυπημένη κρέμα σαντιγί)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνης, κοσκινισμένη
1 φλιτζάνι κρακεράκια  ή μπισκότα digestive θρυμματισμένα
12 φράουλες
Χτυπημένη κρέμα, προαιρετική γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Λιώσε τις φράουλες με ένα ραβδομπλέντερ και πιέστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους σπόρους.

 

2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ την τυρί κρέμα και το πουρέ φράουλας.

3. Προσθέστε αργά την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρώμα και να είναι αφράτο.

4. Προσθέστε και τη κρέμα σαντιγί στο μείγμα μέχρι να συνδυαστεί καλά.

5. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα θρυμματισμένα μπισκότα στο κάτω μέρος 6 μικρών βάζων.

 

6. Μοιράζεται ομοιόμορφα στα βάζα πάνω από τα μπισκότα την κρέμα φράουλας και βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

 

7. Γαρνίρετε με σαντιγί και φράουλες.

Πηγή: sugarspiceandglitter.com