Εχθές έφτιαξα τα πιο ωραία Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια. Είναι τέλεια μπισκότα που μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδιά μας τα οποία θα ενθουσιαστούν σίγουρα με το αποτέλεσμα (τα δικά μου πολύ πάντως, ανυπομονούσαν να κρυώσουν για να τα φάνε).

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 230 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 132 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 390 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κγ αλάτι
  • χρωματιστές καραμέλες

Για το γλάσο:

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • λίγο νερό
  • διάφορα ζαχαρωτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  2. Ρίχνω το αυγό μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα βάζω στο μίγμα σταδιακά δημιουργώντας τη ζύμη.
  4. Τη μεταφέρω σε μεμβράνη, την κλείνω καλά και τη βάζω στο ψυγείο για μια ώρα.
  5. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο και κόβω χριστουγεννιάτικα σχέδια όμοια ανά δύο (τα μπισκότα που θα ενωθούν), αφαιρώντας στη μέση άλλο ένα σχέδιο.
  6. Τα μεταφέρω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 7 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ θρυμματίζω τις καραμέλες ανά χρώματα και αφού βγάλω τα μπισκότα από το φούρνο γεμίζω το εσωτερικό κενό τους με θρυμματισμένες καραμέλες (τις σκορπάω ώστε λιώνοντας να καλύψουν όλο το κενό).
  8. Βάζω τα μπισκότα πίσω στο φούρνο για άλλα 3- 5 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί η καραμέλα (να μην αλλάξει χρώμα).
  9. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  10. Για το γλάσο σε ένα μπολάκι βάζω την άχνη ζάχαρη και προσθέτω λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας να γίνει ένα πυκνό γλάσο.
  11. Βάζω το γλάσο στο μπισκότο περιμετρικά και προσεκτικά να μην μπει στην καραμέλα, γεμίζω το εσωτερικό με διάφορα ζαχαρωτά και σκεπάζω με το δεύτερο μπισκότο. Συνεχίζω όμοια με όλα τα μπισκότα και τα αφήνω να στεγνώσει εντελώς το γλάσο και να στερεοποιηθεί.

Αυτή την ωραία συνταγή την βρήκα στο paxxi.gr και μπορείτε να δείτε και το βίντεο της συνταγής τους εδώ 

Πηγή: paxxi.gr