Τα πιο ωραία τυροπιτάκια κουρού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα παιδιά μου τρελαίνονται γι’αυτά κι εγώ επίσης! Φτιάξτε τα και σίγουρα θα ξετρελαθείτε! Και προσοχή γιατί κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο ένα…

Υλικά για ζύμη:

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 200 γραμ.
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι (προαιρετικά)
  • κρόκος αυγού για επάλειψη
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Υλικά για γέμιση:

  • 350 γραμ. ανθότυρο
  • 100 γραμ. φέτα

Εκτέλεση:

  1. Βαζούμε σε ένα μπολ όλο το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στην μέση και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
  2. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι κυκλικά παίρνοντας σιγά σιγά το αλεύρι από τα τοιχώματα.
  3. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά πλάθουμε την ζύμη λίγο με το χέρι και την κάνουμε μία μπάλα.
  4. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες που τις πατάμε ελαφρά από πάνω και τις τυλίγουμε με μεμβράνη.
  5. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  6. Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε με τα χερια μας το ανθότυρο και τη φέτα και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  7. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε με ένα μικρό στρογγυλό μπολ το σχήμα για το τυροπιτάκι μας,
  8. Σε κάθε στρογγυλή ζύμη βάζουμε από λίγη γέμιση και γυρνάμε για να την κλείσουμε και ενώνουμε τις άκρες. Τις χαράζουμε λίγο στην άκρη με ένα πιρούνι.
  9. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με διάλυμα αβγού και ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω.
  10. Ψήνουμε στους 150 – 160 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο)

Υ.Γ. για την γέμιση μπορείτε να βάλετε και μόνο φέτα (ή ότι άλλο τυρί θέλετε) απλά σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να προσθέσετε και λίγο γάλα εβαπορέ.