Έψαχνα πολύ καιρό να βρω μια εύκολη συνταγή για ελιόψωμο ή τυρόψωμο που όμως να έχει και πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Είχα δοκιμάσει κάνα δυο συνταγές που με είχαν απογοητεύσει μέχρι που ο αγαπημένος μου σεφ Πετρετζίκης ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube βιντεάκι για αυτό το υπέροχο ελιόψωμο. Να το φτιάξετε σίγουρα είναι εύκολη συνταγή και θα σας αρέσει σίγουρα. Εμείς το λατρέψαμε οικογενειακώς!

Υλικά:

  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για ένα λεπτό.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  4. Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, απλώνουμε τριμμένη φέτα και ελιές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνεια.
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση.
  6. Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  8. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσουν.
  9. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Μπορείτε να δείτε και το βίντεο του Άκη εδώ

Υ.Γ. Εγώ έφτιαξα και μερικά μόνο με φέτα και έγινα τέλεια τυρόψωμα. Μπορείτε να βάλετε ότι υλικό σας αρέσει.

Πηγή akispetretzikis.com