Έχετε δοκιμάσει ποτέ πάστα φλώρα με πραλίνα… ε τώρα είναι η στιγμή. Αυτή η συνταγή είναι τέλεια και δεν θα μείνει ψίχουλο στην πιατέλα σας. Μπορείτε να την τρώτε για πρωινό, για επιδόρπιο, πριν τον ύπνο και γενικά οποιαδήποτε στιγμή και ώρα της ημέρας. Όσοι λατρεύετε την πραλίνα θα ξετρελαθείτε…

Υλικά:

  • 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά μεσαία
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 30 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Βάζουμε το ένα αυγό και μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε μόνο τον κρόκο από το δεύτερο αυγό. Το ασπράδι το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Μεταφέρουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο, τη μεταφέρουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  7. Κόβουμε το 1/3 από τη ζύμη και το αφήνουμε στην άκρη.
  8. Τα υπόλοιπα 2/3 από τη ζύμη τα απλώνουμε σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Φροντίζουμε να κάνουμε και ένα γείσο περιμετρικά για να κρατήσει τη γέμιση. Γεμίζουμε με την πραλίνα σοκολάτας.
  9. Παίρνουμε το κομμάτι της ζύμης που αφήσαμε στην άκρη και το πλάθουμε ώστε να γίνει μια λωρίδα. Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και τοποθετούμε πάνω από την πραλίνα. Αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που είχαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με τα σπασμένα φουντούκια.
  10. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Δείτε και το βίντεο της συνταγής εδώ

Υ.Γ. Ο Άκης είναι ο αγαπημένος μου Έλληνας σεφ και τον εμπιστεύομαι σε όποια συνταγή και να προτείνει. Η συνταγές του πάντα πετυχαίνουν αρκεί να ακολουθήσεις πιστά της οδηγίες του.

Πηγή: akispetretzikis.com