Πασχαλινά κουλούρια με άρωμα από πορτοκάλι και μαστίχα… μία τέλεια συνταγή για νόστιμα κουλουράκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά (για 45 -50 τεμάχια):

  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • χυμό & ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη (ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την χτυπάμε με το πάτο ενός ποτηριού για να γίνει σκόνη)
  • 1 κουτ. γλυκού μπείκιν πάουντερ
  • 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και όσο πάρει παραπάνω για να μην κολλάει)

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεύσει.

2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα περιμένοντας να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ.

3. Στη συνέχεια ρίχνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί (ο χυμός αρχίζει να φουσκώνει όσο ανακατέυουμε) και μετά το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με το υπόλοιπό μείγμα.

4. Σε ένα μπολ κοσκινήζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλευρί στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

5. Συνεχίζουμε το ζύμωμα της ζύμης με το χέρι μας, προσθέτοντας λίγο ακόμη αλεύρι τόσο ωστε να μην κολλάει η ζήμη στα χέρια μας. Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι μαλακιά.

6. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε κατά μερος για τουλάχιστον μισή ώρα (και μία ώρα ακόμα καλύτερα).

7. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψάκια που έχουμε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος.

8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!