Τα γεμιστά είναι από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά που τρελαίνομαι να τρώω. Στην αρχή δίσταζα να τα φτιάξω μόνη μου γιατί το θεωρούσα δύσκολο φαγητό, ψάχνοντας όμως διάφορες συνταγές διαθέσιμες στο ιντερνέτ και σε τσελεμεντέδες και με λίγο πειραματισμό κατέληξα στη παρακάτω πετυχημένη συνταγή. Ορίστε …

Υλικά:

  • 8 – 10 ντομάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 6 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 250 ml Pumaro
  • 5 – 6 μεγάλες πατάτες
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη φλούδα από τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια.
  2. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους (που είναι το κοτσάνι) και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι. Το εσωτερικό τους το κρατάμε και το περνάμε από μπλέντερ.
  3. Πλένουμε την πιπεριά και κόβουμε το κοτσάνι.
  4. Με ένα μπλέντερ χτυπάμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, το εσωτερικό της ντομάτας, τη πιπεριά και το μαϊντανό σε δόσεις (όσα χωράει το μπλέντερ κάθε φορά).
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ. Προσθέτουμε το ρύζι, 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι και το πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίζουμε και γεμίζουμε μία μία τις ντομάτες (αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει και εσωτερικά).
  7. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλο κομμάτια. Τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε κι αυτές στη μέση στο ταψί.
  8. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και το Pumaro.
  9. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου στον αέρα, στους 200 βαθμούς, ανακατεύοντας τις πατάτες που και που.

Καλή σας όρεξη!

ΥΓ: για εμένα το κλειδί για την επιτυχία των γεμιστών είναι το ρύζι. Κατά την γνώμη το ρύζι για σούπα είναι το ιδανικό για τα γεμιστά και όχι το κίτρινο ρύζι που πολλές συνταγές γράφουν. Αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά. Κι άλλο ένα Tip είναι να τα περνάμε όλα από το μπλέντερ ακόμα και το μαϊντανό για να μην νιώθεις μεγάλα κομμάτια στο στόμα σου από τα λαχανικά όταν τα τρως.