Αγαπώ τα μήλα και αγαπώ ιδιαίτερα τη χρήση τους σε συνταγές ζαχαροπλαστικής όπως αυτά τα μπισκότα καραμέλας μήλων! Αυτή είναι μία τέλεια συνταγή που βρήκα για cookies και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά

Για τα μπισκότα:

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπαχαρικό
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι χυμό μήλου
  • 2 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο τραγανό μήλο, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο

Για την επικάλυψη:

  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό μήλου
  • 2 ⅔ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν, ψημένα (ή και τα απλά καρύδια κάνουν)

Εκτέλεση

Μπισκότα:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε στο ταψί σας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κτύπησε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, περίπου 45 δευτερόλεπτα. Προσθέστε την μαύρη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το μπαχαρικό και το αλάτι. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί καλά. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε μόνο μέχρι να ενσωματωθεί. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε και το ½ φλιτζάνι χυμό μήλου. Προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να αναμειχθεί καλά. Τέλος βάλτε το μήλο και ανακατέψτε ελαφρώς.
  3. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το πετάμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά ή έως ότου οι άκρες είναι ανοικτό καφέ. Αφήστε τα να κρυώσουν για 3 έως 4 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια συρμάτινη σχάρα.

Επικάλυψη:

  1. Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και το χυμό μήλου, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει εντελώς βούτυρο, και μετά αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε ανακατεύοντας συνεχώς τη άχνη ζάχαρη σταδιακά, δουλεύοντας γρήγορα. Χρησιμοποιήστε το μείγμα επικάλυψης αμέσως. Αν αρχίσει να σκληραίνει ανακατεύετε με ένα κουταλάκι του γλυκού  ζεστό νερό κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.
  2. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με τα πεκάν και έτοιμα.

 

Πηγή: dearcrissy.com