Έχετε δοκιμάσει ποτέ ταρτάκια με ζύμη σαν μπισκότα cookies και με γέμιση Brownie? Έ ήρθε η ώρα να το κάνετε! Πολύ εύκολη και πολύ yummy συνταγή! Τόσο απλά, μπορούν να γίνουν σε 30 λεπτά και δεν απαιτείται μίξερ.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 5 κ.σ. βούτυρο, μαλακό
  • ¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού (από ένα μεγάλο αυγό)
  • ½ φλιτζάνι συν 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ⅓ φλιτζάνι μικρές σταγόνες σοκολάτας

Υλικά για την γέμιση:

  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική  ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε ένα τα ψάκι για μάφιν.
  2. Για να φτιάξετε τη ζύμη του μπισκότου, σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεύσει (κάντε αυτό με το χέρι με ένα ξύλινο κουτάλι ή σε μίξερ χειρός). Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος προσθέστε και τις σταγόνες σοκολάτας. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει, ενώ κάνετε το γέμισμα του Brownie (αυτό θα σας διευκολύνει να το χειριστείτε).
  3. Για την γέμιση, βάζετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε κατά μέρος για περίπου 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί..
  4. Διαχωρίστε τη ζύμη μπισκότων σε 12 ίσες μερίδες (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού το καθένα) και πιέστε στο ταψάκι για μάφιν για να σχηματίσουν κελύφη. Ρίξτε τη γέμιση στο καθένα από τα κελύφη.
  5. Ψήστε για 9-10 λεπτά, ακριβώς μέχρι να αρχίσει το brownie να ψήνεται στις άκρες (τα κέντρα θα εξακολουθούν να είναι μαλακά). Προσέξτε να μην τα παραψήσετε – βγάλτε τα από το φούρνο μόλις δείτε ότι οι άκρες του brownie έχει αρχίζει να ξερένετε.
  6. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (Σημείωση: φροντίστε να αφήσετε να κρυώσουν τελείως αλλιώς θα καταρρεύσουν – η υπομονή είναι το κλειδί!).

 

Πηγή: inquiringchef.com