Μία υπέροχη κόκκινη σάλτσα με κοτόπουλο για μακαρόνια ή ρύζι ή όπως αλλιώς θέλετε εσείς να την συνοδέψετε. Εγώ στο σπίτι την φτιάχνω αρκετά συχνά και αρέσει σε όλους μας οικογενειακώς. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς!!!

Υλικά (για 4 – 5 άτομα):

  • 2  φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. τοματοπελτές
  • 250 γραμ. χυμός ντομάτας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  2. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπέικον.
  3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο λίγο για να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο για να τσιγαριστεί. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα για να τσιγαρίστει καλά σε όλες τις πλευρές του.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε για λίγο και αυτά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε συνέχεια.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί.
  7. Τέλος προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 2 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  8. Βράζουμε για περίπου 45 – 50 λεπτά.

Εγώ την σερβίρω πάντα με μακαρόνια αλλά ταιριάζει το ίδιο καλά και με ρύζι. Η επιλογή δική σας. Καλή σας όρεξη!