Αυτή την μακαρονάδα την είδα και την έφαγα πρώτη φορά το καλοκαίρι στις διακοπές μου στο Γύθειο. Είναι μία πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα αρέσει σίγουρα σε όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια το Νο 5
  • 250 γραμ. ψιλοτριμμένη ξηρή μυζήθρα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • 4 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και μόλις βράσουν τα σουρώνουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ξηρή μυζήθρα. Ανακατεύουμε συνέχεια και σοτάρουμε τη μυζήθρα για 5-7 λεπτά μέχρι να σκουρύνει. Προσοχή μην σας καεί.
  3. Μόλις είναι έτοιμη η μυζήθρα ρίχνουμε στην κατσαρόλα πάλι τα μακαρόνια και το μείγμα από το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μυζήθρα και το λάδι.
  4.  Τέλος σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ένα – ένα τα αυγά. Να γίνουν μελάτα θέλουμε.
  5. Βάζουμε μακαρόνια στο πιάτο και από πάνω ένα αυγό.

 

 

Καλή όρεξη!