Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να κάνετε ένα σπιτικό ζεστό κακάο. Στην πραγματικότητα, η εύκολη καυτή συνταγή κακάου μου για τα παιδιά είναι τόσο εύκολο να γίνει και σχεδόν τόσο γρήγορο όσο αυτές που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ! Και το καλό είναι ότι αυτή η συνταγή είναι υγιής και δεν περιέχει ζάχαρη αλλά έχει απλά υγιεινά συστατικά που μπορείτε να δώσετε στα τα παιδιά σας (και στον εαυτό σας!)

Μια ζεστή κούπα κακάο είναι λίγο πολύ μια αναγκαιότητα με το κρύο που έχει αρχίσει να κάνει και τον χειμώνα που έρχεται. Ειδικά για τα παιδιά.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτά που δίνουμε στα παιδιά να τρώνε (και εμείς φυσικά), επειδή όλοι έχουμε ευαισθησίες στα τρόφιμα. Τα έτοιμα ροφήματα που αγοράζουμε συνήθως είναι φορτωμένα με ζάχαρη ή με σιρόπι υψηλής φρουκτόζης και άλλα συστατικά που δεν τα γνωρίζουμε.

Έτσι φέτος, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μας σπιτική συνταγή ζεστού κακάου. Έχω καταλήξει σε μερικές παραλλαγές, αλλά αυτή η συγκεκριμένη έκδοση είναι μία από τις αγαπημένες μας.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο (ή γάλα της επιλογής σας όπως αμυγδάλου)
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, στη συνέχεια προσθέτουμε στη σκόνη κακάου, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  2. Ανακατέψτε καλά για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους από το κακάο.
  3. Προαιρετικά: τοποθετήστε το μπλέντερ σας (βεβαιωθείτε ότι το κακάο δεν είναι πολύ ζεστό – δεν θέλετε να καείτε) και ανακατέψτε μέχρι να γίνει αφρώδες.
  4. Σερβίρετε ζεστό.

* βάλτε περισσότερο ή λιγότερο μέλι, ανάλογα με το πόσο γλυκό τα παιδιά σας το θέλουν