Ένα ζεστό γλυκό κρασί είναι ότι πρέπει για αυτές τις γιορτινές κρύες νύχτες και όχι μόνο. Το Mulled Wine όπως το λένε το είχα δοκιμάσει πρώτη φορά στο Βερολίνο μία πολύ κρύα πρωτοχρονιά που είχα περάσει με τον σύντροφό μου τότε και άντρα μου τώρα. Είναι πολύ ωραίο και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φιάλη κόκκινο κρασί (750ml) – χρησιμοποιήστε ένα φθηνό φρουτώδες κόκκινο  κρασί που να είναι γλυκό  δοκιμάστε Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel ή κίτρινη ουρά Sangria
  • 3 φλιτζάνια μηλίτη χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 3-4 στικ κανέλας
  • 1 στικ βανίλιας, κομμένη κατά μήκος
  • 4-5 αστέρων γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, φρέσκο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζανιού brandy
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 lime, φέτα
  • cranberries (προαιρετικά για γαρνιτούρα)
  • 1 μικρό πορτοκαλί κομμένο σε φέτες

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το κρασί, τον μηλίτη και το μέλι και θερμαίνετε σε χαμηλή έως μέτρια ζέστη θερμοκρασία.
  2. Τοποθετήστε σε ένα τηγάνι τα στικ κανέλας, το στικ της βανίλιας, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα και το αλεσμένο μοσχοκάρυδο σε μια μικρή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέση θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέστε τα μπαχαρικά στο μείγμα του κρασιού και συνεχίστε να ζεσταίνετε για περίπου 25-30 λεπτά, βεβαιώνοντας ότι δεν έρχεται σε βρασμό και ανακατεύοντας περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι το μέλι διαλύεται.
  4. Όταν το κρασί αχνίζει και τα συστατικά είναι καλά αναμειγμένα είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
  5. Ακριβώς πριν από το σερβίρουμε προσθέστε το μπράντυ και περίπου 1 φλιτζάνι φέτες φρούτων στο ζεστό κρασί (αποθεματικό που απομένει για γαρνιτούρα). Γεμίστε το ζεστό κρασί σε κούπες (αφήστε τα καρυκεύματα πίσω) και ένα ραβδί κανέλας, μερικά cranberries και μερικές από τις φέτες φρούτων σε κάθε ποτήρι και απολαύστε το!
  6. Το ζεστό κρασί μπορεί να παραμείνει στο μάτι της κουζίνας στο χαμηλό για να θερμανθεί για πολλές ώρες. Μπορεί επίσης να αποθηκευτεί στο ψυγείο και να θερμανθεί την επόμενη μέρα.

Την συνταγή την βρήκα στο tidymom.net.