Είστε από αυτούς που τρελαίνονται να τρώνε μπισκότα (cookies)? Εγώ και τα παιδιά μου σίγουρα ναι. Εδώ σας έχω μία εύκολη συνταγή για νόστιμα και αφράτα cookies.

Υλικά (35 – 40 κομμάτια):

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο
  • 2 αυγά
  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • σταγόνες σοκολάτας (ή και ότι γεύση θέλουμε όπως καραμέλας, φράουλας κ.α.) ή ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε λίγο μέχρι να αφρατεύσουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά(ένα – ένα) και τη βανίλια και τα χτυπήσαμε για 5 λεπτά.
  3. Μετά βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι με μία μαρίζ.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή ότι άλλο θέλουμε και ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και ρίχνουμε κουταλιές από την ζύμη μας. Τα πατάμε λίγο από πάνω να πλατύνουν.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα στους 180 βαθμούς για 15 – 17 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
  7. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα για λίγο για να παραμείνουν μαλακά και αφράτα. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγές.